Ring oss på telefon 959 48 356 eller kontakt oss her!

Vasketips

Bomull

Alle bomullsplagg kan vaskes i vaskemaskinen. Velg den riktige vasketemperatur ifølge merket i klærne. Bruk et vaskemiddel uten blekemiddel. Hvis du bruker tørketrommel, kan klærne krympe litt.

Silke/bomull

Blandingen består av 47% silke og 53% bomull, og tåler finvask på 40 grader i maskinen. Unngå tørketrommel, da holder form og farge seg bedre.

Ull

På grunn av sin selvrensende evne, skal ubehandlet ull ikke vaskes så ofte, bør luftes. Produsenter vil alltid anbefale håndvask i lunkent vann med et skånsomt ull/silke vaskemiddel (eller shampo). Dette fordi det er så store individuelle variasjoner på vaskemaskiner. Men har du en vaskemaskin med et godt ullprogram og ellers har god erfaring med maskinvask av ullplagg, går fint å vaske ullplaggene i maskinen. Selv vasker vi alt i maskinen.

Men husk; fyll bare maskinen 1/3 full ellers kan plaggene lett filte seg, dobbeltsjekk at temperaturen er innstilt på 30 graders ullprogram, sett sentrifugen ned til 400 omdreininger, la ikke de ferdigvaskede ullplagg ligge våte i maskinen i flere timer, unngå store temperatursvingninger da kuldesjokk kan få ullen til å filtre (gjelder både maskin og håndvask). Strekk plaggene forsiktig i våt tilstand før du henger de opp. Maskinvask av ullplagg skjer på eget ansvar.

Ull/silke undertøy

Blandingen består av 70% ubehandlet ull og 30% ubehandlet silke. Plaggene fra Living Crafts kan vaskes på ullprogram i vaskemaskinen på 30 grader da de er behandlet med et miljøvennligt enzym som ikke ødelegger ullens struktur eller coater ullfibrene. Enzymet utvinnes fra frukt som papaya og sukkerrør. For ull/silke plaggene fra Cosilana (rød, grønn, marine, lilla, brun og safran) anbefaler Cosilana selv håndvask - men vi har fått mange tilbakemeldinger fra kunder som gjentatte ganger har vasket plaggene på ullprogram med fint resultat. Selv tar vi alt i maskinen, men setter sentrifugen ned til max 400 omdr. på sentrifugen.

Ull/silke/bomull undertøy

Blandingen består av 35% ubehandlet ull, 35% ubehandlet silke og 45% økologisk bomull. Vaskes på samme måte som ull og ull/silke.VIKTIG: Ikke bruk skyllemiddel/tøymykner på noen ullvask